+31(0)641566951 | info@birdhouseservice.nl

DIENSTEn

Ventilatiesysteem

Nieuwe woningen hebben een uitgebalanceerd ventilatiesysteem. Natuurlijk kunnen de filters simpel schoongemaakt of vervangen worden, maar ook dit wordt vaak vergeten. Voor een gezonde leefomgeving is dit zeer belangrijk. Ook dienen de kanalen en de unit zelf regelmatig gereinigd te worden. Door ophoping van vocht en vuil ontstaan er na verloop van tijd bacteriën en schimmels. Het reinigen hiervan dient met speciaal gereedschap te gebeuren en moet op de juiste manier gebruikt moet worden.

Rookmelders

Rookmelders moeten tenminste jaarlijks worden gecontroleerd en iedere 10 jaar worden vervangen.

 

De batterijen van rookmelders gaan doorgaans tenminste 2 jaar mee. In ons periodiek onderhoudsschema vervangen wij de batterijen tijdig zodat u niet meer midden in de nacht wakker wordt van de melding van een lege batterij. Sommige rookmelders hebben een lithium batterij. Deze gaat 10 jaar mee maar zijn aanzienlijk duurder in aanschaf.

 

Rook melders moeten jaarlijks worden gereinigd. Door de rookmelders stofvrij te maken bent u verzekerd van een juiste werking hiervan.

 

Ook nemen wij in het onderhoud mee het testen van de rookmelders. Rookmelders in woningen vanaf 2003 zijn met elkaar verbonden. Met de jaarlijkse test controleren wij voor u of de verbinding en de werking van de rookmelders nog in orde zijn.

Aardlekschakelaar

Aardlekschakelaars dienen ook jaarlijks te worden gecontroleerd. Dit is een kleine moeite door het indrukken van de testknopjes. Toch doet bijna niemand dit. Om zeker te weten dat de elektriciteitsvoorzieningen in de woning nog veilig gebruikt kunnen worden in huis, testen wij dit bij iedere jaarlijkse onderhouds-Bird.

Vensterbanken

In de meeste woningen die de laatste decennia gebouwd zijn, zijn composiet vensterbanken geplaatst. Wij reinigen en behandelen deze met een natuurlijk product zonder chemicaliën. Het gebruik van dit natuurlijk product voorkomt aantasting van kitranden. Na het reinigen van de vensterbanken worden deze in de was gezet. Hiermee wordt voorkomen dat vuil en vocht in het materiaal trekt.

Scharnieren en rubbers

Scharnieren van deuren spuiten wij in zodat deze soepel blijven werken.

 

Raamrubbers worden gereinigd met een zacht schoonmaakmiddel. Daarna worden deze rubbers behandeld zodat deze soepel blijven en niet uitdrogen.

Overig onderhoud

Heeft u één of meerdere schuifpuien in uw woning? Wij reinigen en behandelen de rails van de schuifpuien. Wat wij niet doen is een spray er op spuiten. Dat trekt veelal juist vuil aan en zorgt sneller voor stroefheid bij het openen en sluiten van de pui.

 

Sloten worden door ons ingespoten zodat deze soepel blijven werken.

 

Tenslotte voeren we inspecties uit om u tijdig te waarschuwen voor overig onderhoud en geven u advies ten aanzien van kitranden en schilderwerk.

 

Kitranden inspecteren wij. Vooral in uw badkamer / douche is het belangrijk dat de waterdichtheid behouden blijft. Wij geven indien nodig advies om het kit te (laten) vernieuwen.

 

Schilderwerk wordt eveneens door ons gecontroleerd. Het onderhoudsschema van het schilderwerk is afhankelijk van het materiaal, de weersinvloeden en het eerdere onderhoud. Wij adviseren u tijdig wanneer dit moet gebeuren.